Forårskoncert 2017SANGSOLIST TOG PUBLIKUM MED STORM PÅ TEATERBYGNINGEN I KØGE.

Den forrygende Solrød-sopran og entertainer Dorthe Elsebet Larsen blev en stor succes ved koncerten på Teaterbygningen søndag d. 2. april.

Dorthe Elsebet er uddannet såvel ved Det Kongelige Danske Musikakademi som ved Operaakademiet. Hendes fantastiske stemme matchede i høj grad de 40 musikere fra Hjemmeværnets Musikkorps København, som under ledelse af dirigenten Mike Cholewa leverede musikken.

Dorthe Elsebet var store farvestrålende kjoler, da hun med sin vidunderlige stemme sang de klassiske ”Nessun Dorma” og ”Nella Fantasia”. Det skulle i koncertens 2. afdeling vise sig, at Dorthe Elsebet også var den smukkeste soldat, der er set i mands minde. Til publikums overraskelse dukkede Dorthe Elsebet op i soldateruniform og sang den kendte sang ”Du er min soldat” og senere ”Jeg sætter min hat som jeg vil”.

Flere andre numre fyldte koncerten ud – og da publikum rejste sig og taktfast klappede, så kom ekstranummeret i form af ”You Raise me up”, som blev fremført så smukt og følsomt, at også dirigenten blev fugtig i øjenkrogene.

Hjemmeværnsforeningen i Køge kunne notere sig for endnu en succes, og gør nu klar til et offentligt 4.-maj-arrangement med faner, musik, taler kranselægning osv. 4.-maj-arrangementet starter kl. 19 i Vestergade ved ”Flindts Gård”, hvor der i porten sidder en mindetavle over modstandsbevægelsens indsats i Køge under 2. verdenskrig.

Dorthe Elsebet, der også driver ”Solrød Opera”rejser med musikkorpset til Bornholm, hvor der i weekenden er koncert i Rønne Kirke. Ellers er hun ved at gøre klar til en stor koncertaften den 26. april i ”Det gamle Røgeri” i Mosede, hvor hun sammen med Amin Jensen, der også synger opera, arrangerer gourmet- og operaaften.